La seu de Galenicum, empresa associada d’Esplugues Innova, ha rebut un doble reconeixement en els Premis Arquitectura que cada any atorga el Consell Superior de Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE): el Premi Re a la Rehabilitació pels seus valors de renovació de l’espai, i el Premi d’Arquitectura Espanyola.

 

La firma d’arquitectura ‘Harquitectes’, amb seu a Sabadell, ha dut a terme la impressionant transformació en convertir una antiga nau industrial a Esplugues de Llobregat en la seu central de la reconeguda companyia farmacèutica Galenicum. Mitjançant la incorporació d’una envoltant renovada, s’ha aconseguit millorar l’aïllament tèrmic i garantir un ambient interior confortable. A més, s’han aprofitat al màxim les característiques estructurals de l’edifici, així com el seu ampli espai i les excel·lents condicions d’il·luminació existents. El resultat és un entorn arquitectònic que combina la funcionalitat i l’estètica de manera magistral, oferint un ambient de treball inspirador i agradable per als empleats de Galenicum.

La vegetació també té un gran protagonisme en l’espai, que s’ha dividit a través de panells de fusta transparents. El jurat ha destacat «la sensibilitat del projecte per a recuperar construccions existents, resolent els reptes tècnics de forma sostenible i estètica», contribuint a la regeneració urbana.

La cerimònia d’entrega dels Premis CSCAE 2023, que es va celebrar el passat 22 de juny al Museu Nacional del Prado de Madrid, va reconèixer nou projectes arquitectònics pel seu compromís social, cultural i mediambiental entre 21 obres finalistes d’un total de 430 presentades inicialment.