L’entitat, constituïda al març, compta amb més d’una trentena d’empreses que volen impulsar projectes de fibra òptica als polígons, energia fotovoltaica i mobilitat sostenible

L’Ajuntament d’Esplugues i la recentment creada Associació Empresarial Esplugues Innova han signat aquest 4 d’octubre un conveni de col·laboració «per tal de portar a terme l’enfortiment del teixit productiu i empresarial» del municipi. La signatura ha tingut lloc al Saló de Plens municipal i ha anat a càrrec de l’alcaldessa, Pilar Díaz, i el president de l’entitat, Sergio Sánchez-Osorio.

El conveni estipula que l’Ajuntament atorgarà a Esplugues Innova un ajut econòmic màxim de 10.000 € durant el 2021 per desenvolupar accions de comunicació, presentar accions de millora urbanística, de mobilitat i de seguretat i col·laborar en l’elaboració de projectes estratègics de ciutat.

Constituïda el 25 de març d’enguany, l’Associació Empresarial Esplugues Innova compta ja amb 34 empreses. L’entitat va néixer com una iniciativa de l’Ajuntament d’Esplugues –amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Unió de Polígons de Catalunya (UPIC)– per treballar conjuntament en projectes de millora dels polígons industrials i de les empreses. L’objectiu de l’entitat és desenvolupar millores tant de manteniment com de competitivitat, tenint com a valors centrals la sostenibilitat i la innovació.

Pilar Díaz ha dit que «la creació de l’Associació Empresarial Esplugues Innova facilita la relació amb les empreses dels polígons de la ciutat perquè tenim un interlocutor únic amb l’Ajuntament» i ha remarcat que s’està treballant conjuntament en «els projectes emprenedors i innovadors» susceptibles de presentar als ajuts europeus Next Generation.

L’alcaldessa ha afegit que «en el marc dels objectius de sostenibilitat 2030, s’està avançant amb les empreses cap a la transició ecològica i la transformació digital. Volem que Esplugues esdevingui un pol d’atracció econòmica i més empreses s’instal·lin en els nostres polígons, que tenen una centralitat metropolitana notable».

Sergio Sánchez-Osorio ha remarcat l’agraïment a l’Ajuntament per la seva col·laboració amb la signatura del conveni, que «ens permetrà impulsar els 3 projectes en els quals estem treballant actualment: la fibra òptica per a les empreses dels polígons industrials de la ciutat; l’energia fotovoltaica, ja que estem fent un pla amb diverses empreses per posar plaques als terrats de les empreses; i la mobilitat sostenible, veure com poden arribar els treballadors i treballadores als polígons de manera sostenible i millores en l’aparcament als polígons».

També ha dit que el conveni suposa «avançar pel camí del consens i treballar conjuntament amb l’Ajuntament en els projectes comuns que compartim les empreses dels polígons industrials perquè siguin en benefici de tothom». Així mateix, s’ha marcat la fita de captar més empreses, ser un interlocutor directe amb l’Ajuntament, «impulsar la reactivació econòmica i l’economia verda».

 

20 d’abril del 2021

L’Associació Empresarial Esplugues Innova s’ha presentat aquest dimarts 20 d’abril a l’Espai Baronda. Constituïda fa un mes, aquesta iniciativa de l’Ajuntament d’Esplugues –amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Unió de Polígons de Catalunya (UPIC)– per treballar conjuntament en projectes de millora dels polígons industrials i de les empreses, compta actualment amb 28 empreses.

L’alcaldessa, Pilar Díaz, ha afirmat que «cal treballar conjuntament perquè podem arribar molt més lluny; ens interessa que vosaltres arribeu als vostres objectius» i ha subratllat que Esplugues està «en el top de les ajudes a la província de Barcelona».

El president de la nova entitat empresarial, Sergio Sánchez-Osorio, ha assenyalat que «volem ser l’interlocutor únic amb l’Ajuntament, fer xarxa entre les empreses i aconseguir impulsar el teixit productiu d’Esplugues».

 

25 de març del 2021

Un total de 25 empreses han constituït aquest dijous 25 de març l’Associació Empresarial Esplugues Innova, una iniciativa de l’Ajuntament d’Esplugues –amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Unió de Polígons de Catalunya (UPIC)– per treballar conjuntament en projectes de millora dels polígons industrials i de les empreses. L’objectiu de l’entitat, que ha estat el resultat de mesos de treball d’un grup d’empreses del municipi, és desenvolupar millores tant de manteniment com de competitivitat, tenint com a valors centrals la sostenibilitat i la innovació.

Durant l’assemblea constitutiva s’han aprovat els estatuts i s’ha designat la junta directiva, encapçalada per Sergio Sánchez-Osorio, d’Edser Labs, com a president; Mariano de Leonardo, de Kosmos Grup, com a vicepresident; Maribel Gómez, d’Eurofins, com a tresorera, i Marta León, del Coworking Esplugues, com a secretària.

L’acte ha comptat amb la presència de la regidora d’Economia i Treball de l’Ajuntament, Montse Zamora, que s’ha mostrat molt satisfeta que Esplugues compti amb una associació d’aquestes característiques “donat el pes industrial que concentra la localitat”, així com de Pere Soler, cap d’Empresa i Mercat de l’AMB, i Sílvia Solanellas, directora de la UPIC.