La transició energètica va ser l’eix protagonista de la tercera reunió trimestral de l’Associació Empresarial Esplugues Innova, celebrada el passat 15 de setembre a la Masia d’Esplugues.

Una trentena de socis i sòcies van participar de la sessió, que es va obrir amb  la presentació de la proposta d’un estudi de comunitats energètiques, als polígons «El Gall» i «Montesa, impulsat per l’Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic de l’AMB i l’Ajuntament d’Esplugues, amb col·laboració de la UPC.

 

Seguint en la línia de les energies renovables, l’empresa associaciada Sun Solutions PV Energy va presentar una proposta de compra agregada d’energia entre els socis, a fi d’optimitzar i reduir el cost del consum energètic a les empreses d’Esplugues.

Aquesta compra implica fer un estudi de les necessitats energètiques de cada membre, desenvolupar uns plecs per convidar a distribuïdores a que facin una oferta pel total del consum previst, analitzar l’oferta més favorable i formalitzar la compra agregada. L’Associació assumirà el cost d’aquesta acció, que durà a terme Sun Solutions.

D’altra banda, durant la reunió també es va parlar sobre la importància de la senyalística i la identitat gràfica dels polígons industrials del municipi, a partir d’un estudi fet per la UPC.

En acabar, es va poder gaudir d’un aperitiu i una estona de networking.