Un any més, l’associació empresarial Esplugues Innova ha mostrat el seu suport al talent emprenedor jove i ha patrocinat el tercer premi de la tercera edició de l’Esplugues Talent, la iniciativa que promou, en format concurs, la cultura emprenedora entre l’alumnat de secundària de la ciutat, creada i dirigida per Talent Factory i impulsada per l’Ajuntament d’Esplugues.

Els guanyadors d’enguany es van conèixer ahir, 13 de maig, en una gala de lliurament de premis celebrada a l’Auditori PCCB de Sant Joan de Déu, on els 9 equips finalistes -d’entre els 98 inicials- van exposar els seus projectes davant d’un públic format per familiars i amics, professorat, membres de l’ajuntament i representats d’empreses mentores i col·laboradores. Entre ells, el nostre secretari Jose Manuel Criado, qui va fer entrega del tercer premi, que enguany va ser per 3 projectes: “StudyMatch” – una app per a compartir coneixement entre estudiants, “WorldPlate”-una plataforma per a gaudir de la gastronomia local als viatges- i “LearnMeet” – una app d’aprenentatge d’idiomes-. 

El premi, patrocinat per l’associació de forma conjunta amb una de les nostres empreses associades (Eurofins), és un programa de visites als principals punts de l’ecosistema empresarial i emprenedor de Barcelona, anomenat Barcelona Enterpreneur Day.

El projecte guanyador de la tercera edició de l’Esplugues Talent ha estat “ASM”, un servei d’acompanyament segur a menors mitjançant una aplicació mòbil, mentre que el segon premi ha estat per «Young Read», una plataforma de foment de la lectura.

Sobre l’Esplugues Talent

El programa Esplugues Talent està dirigit a joves estudiants de 4t de l’ESO, Batxillerat i cicles formatius. Els participants passen per diverses fases fins a arribar a presentar, davant d’un jurat expert, un pla d’empresa viable per a la seva idea innovadora de negoci. Inicialment, els i les joves estudiants participen en sessions formatives en els propis centres educatius en les quals, aplicant el Business Model Canvas, aprenen a validar idees de negoci i detectar abans de fer la presentació definitiva, punts d’innovació, de millora, sinergies, etc.

Posteriorment, els equips (de dues persones), presenten els seus projectes i, si són seleccionats, passen a la fase de mentoratge, on compten amb el suport d’empresaris i empresàries locals per a desenvolupar la seva idea i fer el pla d’empresa que han de presentar en la gran final.  Entre l’equip de mentoratge d’aquesta edició, hi han representants d’empreses associades d’Esplugues Innova com CREProjects, BYmyCAR i Eurofins. 

Durant tot aquest procés, els joves i les joves participants aprenen diversos conceptes sobre el món de l’empresa i l’emprenedoria, però també treballen soft skills com són el treball en equip, la comunicació, l’empatia, el reconeixement dels propis talents i dels talents dels altres.