L’Associació Empresarial Esplugues Innova es complau a anunciar la seva participació en la Missió ODS, un projecte de sensibilització impulsat per l’Ajuntament d’Esplugues. Aquest projecte té com a objectiu donar a conèixer i promoure l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, aprovada el 2015, que es proposa transformar el món mitjançant l’erradicació de la pobresa, la protecció del planeta i la millora de la qualitat de vida de totes les persones, sense deixar ningú enrere.

La iniciativa Missió ODS, que compta amb el suport financer del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, té com a objectiu central la integració dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a la vida pública a través de la diversió i la participació activa de la comunitat. Esplugues s’autoanomena com una ciutat «playful», que aposta per l’ús del joc com una eina educativa per a totes les edats. Aquest any s’ha creat la Xarxa d’Espais Playful per tal de promoure aquesta visió.

La pedra angular de Missió ODS serà un joc interactiu que es jugarà a través de dispositius mòbils, utilitzant la ciutat com a tauler de joc. Mitjançant aproximadament 200 codis QR distribuïts a les seus físiques d’empreses, comerços, entitats, instal·lacions públiques i organitzacions al municipi, tots els ciutadans podran participar activament en aquesta iniciativa. La ubicació d’aquests codis QR estarà disponible a la pàgina web del joc.

El joc consistirà a resoldre desafiaments relacionats amb els ODS i maneres d’abordar qüestions com la pobresa i el canvi climàtic, acumulant punts a mesura que s’avança. Les 50 persones que obtinguin el nombre més alt de punts rebran premis. El joc es va presentar el 23 de setembre durant la Festa Major i estarà actiu fins al 15 de novembre.

A més del joc en si, durant aquest període es duran a terme més de trenta activitats relacionades amb Missió ODS, que es poden consultar a la pàgina web del projecte, amb l’objectiu de dinamitzar la participació i l’aprenentatge. Una d’aquestes activitats inclou l’exposició «Menja, actua, impacta», que estarà disponible per visitar a l’Espai Baronda des del 2 d’octubre fins al 16 de desembre. A més, s’ha creat un joc de taula específic per a l’ocasió que estarà disponible a aquestes activitats.

Esplugues Innova s’enorgulleix d’unir-se a aquesta important iniciativa de sensibilització i participació ciutadana que té com a objectiu contribuir a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible i millorar la qualitat de vida al nostre municipi. L’associació empresarial espera que aquest projecte inspiri altres membres de la comunitat empresarial a unir-se a aquesta causa i treballar plegats per a un futur més sostenible.

Per obtenir més informació sobre Missió ODS i com participar, visiteu la pàgina web oficial de l’Ajuntament d’Esplugues o del projecte a https://playful.esplugues.cat/noticies