L’Associació empresarial Esplugues Innova ha patrocinat el tercer premi de la segona edició de l’Esplugues Talent, la iniciativa que promou, en format concurs, la cultura emprenedora entre l’alumnat de secundària de la ciutat, creada i dirigida per Talent Factory i impulsada per l’Ajuntament d’Esplugues.
Els guanyadors d’aquesta segona edició es van conèixer el passat dimarts 2 de maig, en un acte celebrat en el PCCB de Sant Joan de Déu, on els 10 equips finalistes van exposar els seus projectes i que va comptar amb la presència de l’alcaldessa d’Esplugues Pilar Díaz, així com de representants d’empreses col·laboradores i mentores. Entre ells, el nostre president, Sergio Sánchez-Osorio, qui va fer entrega del tercer premi, que va ser per l’equip de l’Institut Severo Ochoa, fomat per Amal Ait Blal i Aila Nawaz. Amb el nom de “Azai Assistant”, el projecte presentat per les joves es tracta d’una app per a trobar traductors i intèrprets per a afrontar gestions administratives o assistència en hospitals o centres mèdics. El premi, patrocinat per l’associació de forma conjunta amb una de les nostres empreses associades (CreProject), és un programa de visites als principals punts de l’ecosistema empresarial i emprenedor de Barcelona, anomenat Barcelona Enterpreneur Day.
El projecte guanyador va ser ‘Always Assistant’, del Col·legi Alemany, mentre que ‘Ruhiy’, de l’Institut La Mallola, es va emportar el segon premi.
Sobre l’Esplugues Talent
El programa Esplugues Talent està dirigit a joves estudiants de 4t de l’ESO, Batxillerat i cicles formatius. Els participants passen per diverses fases fins a arribar a presentar, davant d’un jurat expert, un pla d’empresa viable per a la seva idea innovadora de negoci. Inicialment, els i les joves estudiants participen en sessions formatives en els propis centres educatius en les quals, aplicant el Business Model Canvas, aprenen a validar idees de negoci i detectar abans de fer la presentació definitiva, punts d’innovació, de millora, sinergies, etc. Posteriorment, els equips (de dues persones), presenten els seus projectes i, si són seleccionats, passen a la fase de mentoratge, on compten amb el suport d’empresaris i empresàries locals per a desenvolupar la seva idea i fer el pla d’empresa que han de presentar en la gran final.
Durant tot aquest procés, els joves i les joves participants aprenen diversos conceptes sobre el món de l’empresa i l’emprenedoria, però també treballen soft skills com són el treball en equip, la comunicació, l’empatia, el reconeixement dels propis talents i dels talents dels altres.