El futur empresarial d’Esplugues està més que assegurat. Quatre estudiants de la ciutat es van alçar guanyadors el passat 30 d’octubre de la tercera edició del concurs d’emprenedoria juvenil Talent Factory School.

En aquesta tercera edició, que va arrencar el passat 18 i 19 d’octubre a Brussel·les, han participat 24 joves repartits en 6 equips (un per municipi) que han treballat en idees de negoci innovadores per a donar resposta als reptes plantejats pels seus propis ajuntaments, tots ells relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU.

Els i les joves estudiants han comptat en els seus equips amb representants de l’administració local com a capitans i, durant la segona fase celebrada ja a Barcelona, amb el suport de mentors o mentores d’empreses locals, tenint així l’equip diferents punts de vista des dels quals afrontar i resoldre els reptes. Les propostes van abastar temes com la reducció del consum d’aigua, la mobilitat lliure de carboni i la protecció de la població davant les onades de calor, entre d’altres.

Esplugues guanyador del Talent Factory School
L’equip d’Esplugues format per Mario Aguado, Lucía Muñoz, Pol Sierra i Cristina Villacampa – liderat per Laura Laveda i mentoritzat pel president d’Esplugues Innova Sergio Sánchez-Osorio (EDSER), va presentar COINTAINER, un sistema que ofereix recompenses en forma de moneda local als joves que reciclen. D’aquesta manera, els incentiva a cuidar el medi ambient mentre es fomenta el consum local a establiments i restaurants d’Esplugues.

El nucli d’aquesta proposta és doble: d’una banda, potenciar l’hàbit del reciclatge entre la joventut, i d’altra, promoure la col·laboració entre la ciutadania, els negocis locals i l’administració municipal.